Αφαίρεση προστάτη

 

Η ομάδα Χειρουργών Ουρολόγων μας Εξειδικεύεται στην αφαίρεση προστάτη και ανάλογα με την περίπτωση χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους . Η αφαίρεση προστάτη μπορεί να γίνει :

  • Με TURis
  • Με ρομποτική
  • Με λέιζερ

Αφαίρεση προστάτη TURis

 

Αφαίρεση προστάτη TUris

 

 

 

 

 

Το σύνολο των αντρών, λόγω της επίδρασης των ανδρικών ορμονών (της τεστοστερόνης), παρουσιάζουν διόγκωση του προστάτη αδένα, παρουσιάζουν δηλαδή καλοήθη υπερπλασία – υπερτροφία προστάτη. Το 40% αυτών εμφανίζουν διαταραχές ούρησης και το 40% περίπου θα χρειαστούν κάποιας μορφής θεραπευτική παρέμβαση.

Η πιο διαδεδομένη χειρουργική επέμβαση για Καλοήθη Υπερπλασία Προστάτη είναι η TURis προστατεκτομή.

Η χειρουργική μας ομάδα διαθέτει εμπειρία πολλών ετών επάνω στην μέθοδο TURis, καθώς είμασταν από τους πρώτους έλληνες ουρολόγους που καθιέρωσαν την μέθοδο της πλασμο-εξάχνωσης προστάτη στην καθημερινή τους κλινική πράξη.

Κατά την επέμβαση αφαιρείται ένα μεγάλο κομμάτι του προστάτη, το οποίο κατακερματίζεται σε πολλαπλά μικρά τεμαχίδια με ειδική χειρουργική αγκύλη και με χρήση ηλεκτρικού ρεύματος ειδικής συχνότητας. Τα ιστοτεμαχίδια αυτά αποστέλλονται για βιοψία.

 

Αφαίρεση προστάτη με ρομποτική

 

Αφαίρεση προστάτη με ρομποτική

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε περίπτωση που ο ουρολόγος σας προτείνει τη χειρουργική θεραπεία του καρκίνου στον προστάτη μπορείτε να επιλέξετε τη ριζική αφαίρεση προστάτη με ρομποτική ή αλλιώς τη ρομποτική προστατεκτομή.

Πρόκειται για μία ελάχιστα επεμβατική χειρουργική τεχνική που ονομάζεται da Vinci προστατεκτομή, εφαρμόζεται μόνο από Εξειδικευμένους Χειρουργούς Ουρολόγους και σημειώνει αποδεδειγμένα μεγάλη επιτυχία σε περιπτώσεις καρκίνου του προστάτη.

 

Αφαίρεση προστάτη με λέιζερ

 

αφαίρεση προστάτη με λέιζερ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Laser διουρηθρική εκτομή όπως και η κλασσική διουρηθρική αφαίρεση προστατικού αδενώματος (TURP), εκτελείται όταν η καλοήθης υπερπλασία προστάτη προκαλεί συμπτώματα αποφρακτικού τύπου κατά την ούρηση

Τα τελευταία χρόνια η αφαίρεση προστάτη με λέιζερ ( laser προστατεκτομή ), σε ειδικές ομάδες ασθενών έχουν προσφέρει εξαιρετικά λειτουργικά αποτελέσματα με μικρή νοσηρότητα.

Η χρήση λέιζερ για αφαίρεση του προστάτη εμφανίζει πολλά πλεονεκτήματα, με βασικότερο ότι εξαλείφει την αιμοραγία κατά την διάρκεια της επέμβασης.

Με την βοήθεια του Greenlight Laser κατά την προστατεκτομή αφαιρείται το υπερπλαστικό τμήμα του προστάτη, το οποίο στραγγαλίζει την ουρήθρα και εμποδίζει την λειτουργία της κύστης και την έξοδο των ούρων.

Η μέθοδος αυτή, που λέγεται φωτοεξάχνωση του προστάτη, είναι ελάχιστα επεμβατική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε καρδιολογικούς ασθενείς που είναι απαραίτητη η συνεχής λήψη αντιπηκτικών ή αντιαιμοπεταλιακών φαρμάκων.