Προστάτης & Παθήσεις Προστάτη

Προκειμένου να κατανοήσουμε την πάθησή μας πρέπει αρχικά να κατανοήσουμε τι είναι ο προστάτης και ποια η θέση και ο ρόλος του στον ανθρώπινο οργανισμό.

Τι είναι ο προστάτης ;

προστάτης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας των ανδρών, σε μέγεθος και σχήμα καστάνου, ο οποίος βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη και περιβάλλει την ουρήθρα δηλαδή το σωληνάκι που μεταφέρει τα ούρα στο εξωτερικό περιβάλλον από την ουροδόχο κύστη μέσω του πέους. Το βάρος του προστάτη είναι περίπου 15gr και έχει σχήμα καρυδιού.

Ο ρόλος του προστάτη

Ο προστάτης περιέχει μερικούς ομαλούς μυς που βοηθούν να αποβάλουν το σπέρμα κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτωσης. Ο ρόλος του προστάτη είναι να παρέχει ένα μέρος του υγρού που είναι απαραίτητο για την εκσπερμάτωση. Το υγρό αυτό βοηθά στη μεταφορά και τη διατροφή του σπέρματος και με τον τρόπο αυτό βοηθά τη διαδικασία της σύλληψης.

Διόγκωση του προστάτη – ΚΥΠ

Όλοι οι άντρες, λόγω της επίδρασης των ανδρικών ορμονών (της τεστοστερόνης), παρουσιάζουν διόγκωση του προστάτη αδένα, παρουσιάζουν δηλαδή καλοήθη υπερπλασία – υπερτροφία προστάτη.  Η διόγκωση της κεντρικής ζώνης αυτού ( μεταβατική ζώνη), η οποία οφείλεται τόσο σε αύξηση του αριθμού όσο και σε αύξηση του μεγέθους των κυττάρων της περιοχής αυτής. Αποτελεί μια  φυσιολόγική διαδικασία η οποία οφείλεται στην επίδραση των ανδρικών ορμονών ( ανδρογόνων) στα προστατικά κύτταρα.

Έλεγχος διόγκωσης του προστάτη

Ο προστάτης βρίσκεται μπροστά από το ορθό (το τελευταίο τμήμα του παχέος εντέρου, γι” αυτό και η πιο απλή εξέτασή του είναι η δακτυλική εξέταση (ψηλάφηση) μέσω του ορθού.

Δακτυλική εξέταση προστάτη

 

Παθήσεις του προστάτη

Ενημερωθείτε αναλυτικά σχετικά με τα αίτια, τα συμπτώματα, τις εξετάσεις – διάγνωση, την αντιμετώπιση & τη θεραπεία των παθήσεων του προστάτη

 

Θεραπεία Προστάτη

Οι Ομάδα μας χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες & αποτελεσματικές μεθόδους για την αφαίρεση του προστάτη :

Ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή θα επιλεγχθεί η μέθοδος αντιμετώπισης του προβλήματος.